OER Voet       OER Walking      OER Running      OER Moves

OER Running

Leer hardlopen zoals je lijf het bedoeld heeft! Op minimalistische schoenen leer je de natuurlijke demping van je (voor)voet weer te gebruiken. Loop soepeler en zonder blessures.

Loop beter en efficiënter

en reken af met blessures

Met maar liefst drieëndertig gewrichten en negentien spieren is je voet een fantastisch stukje evolutionaire techniek. Met OER Running maak je daar gebruik van! Je voeten zijn namelijk beter in de demping tijdens hardlopen dan welke hardloopschoen dan ook.

De voordelen van OER Running

1. Je leert op minimalistische schoenen (zonder dik dempingskussen onder de hak) weer lopen, zoals je lijf is bedoeld: op je voorvoet.

2. Je gaat efficiënter lopen met een lichte tred en een hogere pasfrequentie. Je maakt van jezelf dus een betere hardloper!

3. Typische hardloopblessures als Shin Splints, Hielspoor en Achilles Tendonitis behoren tot het verleden.

4. Je voeten worden elke kilometer sterker en fitter. De kleine spieren in je voet geven je meer balans en stabiliteit. 

LET OP!

OER Running (barefoot running) vraagt om een andere techniek. Laat je lichaam daar heel beheerst aan wennen. Begin met kleine stukjes en bouw dit in enkele maanden rustig op.

Leer OER Running

De overstap naar barefoot running is het beste wat je jezelf kunt geven. Maar je doet het niet van de één op de andere dag. Het vraagt durf, kennis en doorzettingsvermogen. Ik begeleid je om de overstap zo soepel mogelijk en blessurevrij te maken. Laat daarbij je prestatiedrang een paar maanden los en je zult versteld staan! 

Individuele coaching

De beste begeleiding krijg je individueel. Je krijgt in les 1 uitleg van de techniek en we maken video-opnamen van je op de loopband. In de vervolg lessen loop je buiten en is coaching volledig afgestemd op wat jij nodig hebt voor een succesvolle overstap naar barefoot running. Kies je voor het basis- of profpakket? Dan krijg je ook een trainingsschema op maat.

Enkele les: € 75,- (45 min)
Budgetpakket: € 210,- (3 lessen van 45 min)
Basispakket: € 399,- (6 lessen van 45 min)
Profpakket: € 659,- (10 lessen van 45 min)

Groepscursus

In een serie van zes clinics train en leer je samen de basis van barefoot running. Reserveer je plek voor de volgende cursus via de knop hieronder. De data voor zes lessen plannen we samen bij voldoende aanmeldingen.

Cursus: € 150,- p.p. (6 lessen van 1 uur)

Meer weten?

Ik bied je graag een nieuw perspectief op jouw hardloopcarière. Met voeten zoals ze bedoeld zijn -lenig & krachtig- geven we je lichaam vrijheid en vitaliteit terug.

Bel of mail me voor vragen:
0174 – 235 048   |   info@oervoet.nl

Praktijk: Kerkstraat 6 – Kwintsheul

Jasper Wanders

Over Jasper Wanders

Als registersportpodoloog is Jasper gespecialiseerd in het functioneren van het lichaam. Hij trainde zichzelf na twaalf jaar sukkelen van zijn steunzolen af. In zijn praktijk Oervoet helpt hij steeds meer mensen van hun klachten en steunzolen af met speciale voetentraining. Maar daar stopt het niet. Jasper geeft ook  trainingen in natuurlijk bewegen op elk niveua: OER Moves, OER Running en OER Walking.

Jasper is breed ontwikkeld als sporter: atletiek, karate, dans, voetbal, (kick)boksen. Invloeden uit deze sporten zitten subtiel verweven in alle trainingen. Als hardloper liep hij de tien kilometer ooit in 40 minuten. In 2019 deed hij na jaren zonder specifieke looptraining weer eens mee aan de vijf kilometer van Kwintsheul (op blote voeten !). Dat was goed voor een tijd van 23 minuten. Een bewijs dat je, met een lichaam dat in balans is, veel meer kan.

Oervoet
Kerkstraat 6
2295 LG KWINTSHEUL
 
telefoon:  0174 – 235 048
e-mail:  info@oervoet.nl

Wij werken o.a. samen met: